תפילת עמידה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/02/07 09:34 א באדר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום,

ידוע לי שכאשר מתפללים את תפילת העמידה, לפני שחותמים אותה ב"עושה שלום" צריך לבדוק שמי שמתפללת מאחריי סיימה את תפילת העמידה שלה.

האם זה נכון?

אולם, בערבית של שבת כשנהגתי כך, חיכיתי הרבה זמן שהבחורה שמאחריי תסיים ובינתיים הפסדתי את שאר התפילה ולא יכולתי לענות אחר שליח הציבור/רב, כך בסוף חתמתי את התפילה שלי כשהבחורה עודנה בתפילת 18, והמשכתי בתפילה.

כיצד עליי לנהוג?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.
בשולחן ערוך כתוב שצריך לחכות. אבל אם אין היא מתפללת ממש מאחוריך אלא קצת בצד אז מותר. ובשעת הדחק את יכולה לפסוע לאחור באלכסון כך שלא תפסעי מול פניה.
ובכל מקרה, את יכולה להמשיך להתפלל גם בלי לזוז מהמקום, ולאמר ויכולו עם הציבור וכן שאר מזמורים, ועלינו לשבח, ובודאי גם קדיש וקדושה. כך שאינך צריכה להפסיד דבר.
בברכה
אפי קיציס