תפילה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 20/05/06 22:52 כב באייר התשסו

שאלה

שלום!

במקרה ולאחר קטע מסוים בתפילה שמתי לב לכך שלא התכונתי מספיק- האם מותר, רצוי , או אסור לחזור על אתו קטע בכונה?

תודה רבה!

תשובה

שלום
לכתחילה בודאי ראוי לכוון, וזה פשוט
בדיעבד הכוונה מעכבת בפסוק הראשון של קריאת שמע ואם לא כיוון יחזור ויקרא
וכן בברכה הראשונה של שמונה עשרה שמי שדעתו טרופה עליו ומשער שלא יוכל לכוון ימתין עד שתתישב דעתו ואם התפלל ולא כיוון אינו חוזר גם ב"אבות " . כמו כן יש לכוון בפסוק "פותח את ידיך שב"אשרי" ואם לא כיוון יאמר שוב פסוק זה עד סוף המזמור

בברכה
אלישע פיקסלר