תפילה ושבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/12/11 18:58 ה בכסלו התשעב

שאלה

שלום הרב שרלו,

1) אני מאריך מאוד בקריאת שמע, בשל רצוני לקרוא שמע בכוונה גדולה, ולדקדק בהגיית המילים. משום כך אינני יכול לעמוד שמונה עשרה עם הציבור. האם עדיף לקרוא שמע בכוונה גדולה ולהתפלל שמונה עשרה שלא עם הציבור, או לקרוא מהר קריאת שמע, לעמוד עם הציבור, ולאחר התפילה לחזור ולקרוא שמע בדקדוק גדול ובמתינות?

2) הם מותר בשבת למרוח ממרח על פרוסת לחם באמצעות סכין? האם יש צורך למרוח בשינוי?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א. אפשר להצדיק את שתי האפשרויות מבחינה הלכתית. קריאת שמע באריכות בשל העובדה שהיא מדאורייתא; תפילה עם הציבור בשל החשיבות העליונה של תפילה עם הציבור. על כן, אולי הדבר הנכון לעשותו הוא לנסות לעשות את שני הדברים כאחד, כהצעה שהצעת, והיא להתפלל עם הציבור, ואם רוצים לאחר מכן לקרוא מחדש את קריאת שמע בכוונותיה – לא חייבים לעשות כך, אולם מותר.
ב. בוודאי שמותר למרוח על פרוסת לחם. זו דרך אכילה, ודרך אכילה מותרת.

כל טוב