שאלה
בהמשך לתשובת הרב לשאלותיי כאן,https://www.kipa.co.il/ask/show/232299
רציתי לשאול:
הרב אמר ש"אם הבעיה במטעפת, צריך לטפל במטעפת."
מה שאני לא מבין זה איך מתקבלת אצל הרב בשלוות נפש העובדה שאנשים ממשיכים לקנות בשר המיוצר בתעשייה האכזרית של ימינו, שכוללת אכזריות עצומה שאינה נצרכת.
הרי כל אדם שקונה בשר כזה מממן את התעשייה ותומך בה. במילים אחרות: מעודד צער בלתי נצרך לבעלי חיים.
יסלח לי הרב על ההשוואה, אבל אם במקום הרג חיות היה הרג בני אדם, גם אז הרב היה אומר "צריך לטפל במעטפת"?!
בתודה מראש.
תשובה
שלום וברכה!
אין מקום להשוואה בין בני אדם לבין בעלי חיים. זה פשוט מגוחך. אני מקווה שאתה מספיק חכם כדי להבין מה אמרת, להתחרט על ההשוואה ולחזור בך.
כמו כן כבר הסברתי במהותה תעשייה שלנו לא בהרבה יותר אכזרית מאשר היא הייתה בימי קדם. מספיק ללמוד מסכתות העוסקות בהקרבת הקרבנות ושחיטת חולין כדי להבין שגם אז לא היה מדובר במשהו סימפטי במיוחד. מכאן התורה לא ראתה בדבר זה משהו בעייתי במיוחד. יש בעיה של פטום ועוד מספר דברים, אז יש להלחם בזה. אם צריך לעשות הפגנות, לעבור לקנייה במקומות אורגניים ושאר דרכי פעולה, אך אין מקום לאסור אכילת בשר ככלל.
בברכה,
חיים בריסק