תענית דיבור ביום כיפור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/09/09 06:31 ג בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב שמי הוא מ בן א ורציתי לשאול אני כרגע נמצא באמריקה ויום הכיפורים מתקרב רציתי להיות בתענית דיבור כל יום הכיפורים וברצוני לשאול אם בתענית דיבוא אני יכול לדבר רק דברי תורה כמו להתפלל לבורא עולם ואם זה לא טרחה ברצוני לבקש ממך ברכה שתברך אותי שבעזרת השם יתברך אני ימצא פרנסה וזיווג תודה רבה ושנה טובה ומתוקה

תשובה

שלום רב,

בתענית דיבור צריך להקפיד לדבר רק דברי תורה ותפילות.
למתענה אסור לומר שום דברי חול גם לא דברי חול מותרים כמו:
לומר שהוא בתענית דיבור
לענות לשאלה אקראית
לומר לאן הוא הולך
לומר שזה מקומו בבית הכנסת
לבקש לקבל סידור / עליה וכד'
וכד'.

למי שאין ילדים טוב מאד להיות ביום כיפור בתענית דיבור בפרט אם הוא מתפלל בבית הכנסת בו עלולים להסיח את דעתו.

אני מברך אותך שתעלה בהקדם לארץ ישראל כי בה ציוה ה' את הברכה.
אם אתה נאלץ להתעכב שם אז לפחות תשמור:
איסור נגיעה והסתכלות בנשים
שבת
כשרות

פרנסה וזיווג נברך אותך כאשר תגיע לארץ ישראל - ארץ החיים.

גמר חתימה טובה

דרך צליחה לתפילותיך העוברות משם לארץ ישראל ולירושלים בדרכם למרום

דוד לוי