תענית דיבור ביום כיפור

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 31/08/09 03:24 יא באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בשנתיים האחרונות גזרתי על עצמי תענית דיבור ביום כיפור. הייתי רוצה להמשיך גם בשנה הזו אך ידוע לי שכשאדם עושה דבר מסויים שלוש פעמים רצופות חזקה עליו שנדר נדר. אינני רוצה לנדור נדר ולהתחייב לכל צום כיפור שיבוא בעתיד.

איך עליי לנהוג?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

מה שעליך לעשות זה לומר לפני יום כיפור שתענית דיבור שאת לוקחת הינו רשות ואינו בגדר נדר והנהגה לשנים הבאות וגם אינו מצטרף להנהגת תענית דיבור בשנים הקודמות וי שלראותם כדברים נפרדים. ניתן לומר אמירה זו גם בינך לבין עצמך.

בברכה,

חיים דב בריסק

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן