תענית בכורות

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 12/04/06 08:49 יד בניסן התשסו

שאלה

בעלי בכור ואינו הלך לסיום מסכת הוא אינו מוכן לצום וזה מאוד מפריע לי יש לציין שהוא מאוד התדרדר מבחינה דתית מה לעשות?

תשובה

שלום רב.
אני מניח שתענית הבכורות זה רק סמפטום אחד להתדרדרות דתית. בדרך כלל יש לאשה כח השפעה מאוד חזק אבל רק כאשר הדברים נעשים בתבונה ובתחכום ולא בהפעלת לחצים דבר שבדרך כלל יגרום להתנגדות. נסי בתבונה להיות איתו בחברה דתית ובאוירה שתשפיע עליו לטובה. נסי להעלות את הנושא לדיון בצורה מכובדת ולא בקרתית. וכן הלאה על דרך זו.
בברכה ובהצלחה.

התשובה ניתנה ע"י הרב אביגדור שילה