תענית בכורות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 27/03/10 21:28 יב בניסן התשע

שאלה

שלום לכבוד הרב

יש לי שאלה לקראת תענית בכורות ביום שני הקרוב

לפני שנולדתי היה ולד בבטן אימי וכתוצאה מסיבוכים הוא לא שרד ואימי נאלצה לבצע הפלה

אני נולדתי לאחר אותו ולד האם אני נחשב בכור?

באם כן מתי מתחיל הצום?

האם ישנה אפשרות לאכול לפני עלות השחר,מה הוא הזמן המדוייק שאפשר לאכול?

רב תודות,חג שמח וכשר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
אם אמך הפילה לאחר שבוע שמיני (כך משמע מתאורך )אזיי אינך בכור.
היום לא נוהגים לצום בתענית בכורות, אלא להשתתף בסיום מסכת.
ברכה והצלחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן