תיקון רחל

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/07/02 09:07 כ באב התשסב

שאלה

שלום,

ברצוני לשאול - מתי אומרים תיקון רחל ומתי לא,

ומתי אומרים תיקון לאה,

תודה

תשובה

לא. שלום,
בדרך כלל אומרים את שניהם.בתשעה באב אומרים רק תיקון רחל,בימים מיוחדים אומרים רק תיקון לאה,כדלהלן:
יש ימים שאין אומרים "תיקון רחל" אבל אומרים "תיקון לאה",והם:עשרת ימי תשובה,חול המועד סוכות,כל שנת השמיטה בארץ ישראל,כל ימי העומר מפסח עד שבועות.כל ראש חודש,וכן אחרי המולד אפילו קודם ראש חודש.כל יום שלמחורתו לא אומרים תחנון,אומרים בו רק תיקון לאה.ודוקא באופן שהיום הוא הגורם לא לומר תחנון,כגון חנוכה ופורים וכדומה.
בבית שיש בו ברית מילה היחיד אומר תיקון רחל בצנעה וכלחש ואבי הבן לא אומרו.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני
בבית חתן או בבית אבל אין אומרים תיקון רחל.