תיקון חצות או שחרית בציבור.

חדשות כיפה רבני הישיבה הגבוהה אור-עציון 29/07/05 09:59 כב בתמוז התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום,

כאשר אני קורא את תיקון החצות שהוא בשעה מאוד מאוד(רבע ל-1) היות וכעת זהו זמן חשוב מאוד(בין המיצרים) אך לא רק עכשיו התחלתי, תמיד הייתי קורא, אך כשאני קורא את תיקון החצות אני צריך למחרת בבוקר לקום ב-5 בבוקר לתפילת שחרית בציבור, אני סה"כ בן 16 ויש לי קשיים לקום בבוקר, קל וחומר עם תיקון החצות שגוזל לי שעות שינה, אז מה אני אמור לעשות, לעשות תיקון חצות ולהתפלל שחרית ביחיד? או לוותר עליו ולהתפלל ברבים?

כבוד הרב, ברור לי שתנסה לאמר לי לשלב את השניים, אך ניסיתי וכבר במשך שבוע אני קם בשעות נורא מאוחרות לתפילת בוקר וזה מאוד מצער אותי.

אשמח לתשובה במהרה.

תשובה

שלום רב.
תפילה בציבור עדיפה. ובודאי כאשר התפילה היא בזמנה.
בברכה.

התשובה נתנה ע"י הרב אביגדור שילה