תיקון חטאי העבר (פגעתי בחברה בתיכון)

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/09/08 21:59 ב באלול התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

סיימתי תיכון לפני כשנה וחצי ויש לי חברה שאומנם הייתה חברה קרובה שלי אך היו בינינו במהלך השנים די הרבה סכסוכים לצערי.

לצערי נטרתי בלבי טינה כלפיה על כל מיני דברים שקרו, וגם קינאתי בה הרבה פעמים. אני באמת מצטערת על מה שעשיתי ורוצה לכפר על מעשי, אבל לא יודעת איך. גם אם אבקש סליחה אני חושבת שזה לא מספיק. דרושה תשובה יותר עמוקה. השתדלתי להסיר מלבי את הכעס כלפיה ואני מקווה שבעזרת ה' אני מצליחה. חשבתי אולי לכתוב לה מכתב ובו לפרט את רגשותיי ולבקש ממנה סליחה. האם כדאי לעשות זאת?

מהי דרך התשובה שעלי לעשות כדי לכפר על כל מה שעשיתי בעבר?

לצערי היה מקרה שבו גם אבי היקר והטוב היה מעורב.באותו מקרה חברה שלי אומרת שהיא נעלבה ונפגעה מאבי מורי. האמת היא שאפשר לומר שהיא נהגה לא בסדר באותו מקרה, אבל בכל מקרה עדיין היא נעלבה וצריך לפייסה, ואינני רוצה שיהיו לה הקפדה וכעס על אבי היקר. ולכן, שאלתי היא כיצד אני יכולה לכפר על אותו מעשה, האם אפשר לבקש ממנה סליחה בשם אבא שלי וכך זה מספיק, או שצריך שאבא שלי בעצמו יעשה זאת? (אני כבר כמעט לא בקשר עם אותה בת ולא יוצא לי לראות אותה, אם אבקש ממנה סליחה אז זה יהיה בודאי דרך הטלפון או מכתב וכד' ולא פנים לפנים).

תודה רבה רבה לכבוד הרב על התשובות הנפלאות שעוזרות הרבה!!

תשובה

אני חושב שלכתוב לה מכתב זה רעיון טוב מאד.
צריך רק לחשוב טוב מה כן לכתוב ומה לא לכתוב. לא כל מה שאת זוכרת , גם היא זוכרת, ולא כל מה שאת מרגישה גם היא מרגישה.
חשוב שתבטאי את החרטה על מה שהיה, ותבקשי ממנה למחול ולשכוח את הדברים הקשים, הרי היו גם הרבה מאד דברים טובים, נכון?
בנוגע לאבא,זה כמובן יותר רגיש, אני חושב שלא נכון שאת תדברי בשם אבא, אבל את כן יכולה לכתוב, שאת זוכרת שהיא נפגעה פעם ממנו, ואת חושבת שבטח הוא לא התכוין לפגוע בה, ולו היה יודע בודאי היה רוצה שהיא תמחל ולא תסחוב איתה מחשבה לא טובה עליו.
בזה תעשי תשובה גמורה, ובע"ה תזכי לגדל את ילדייך, כשיהיו, לחברות טובה ויחס נכון בין אדם לחבירו.