תחליף לבריתה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/05/09 14:44 כז באייר התשסט

שאלה

חברה טובה שלי שאינה שומרת מצוות פנתה אליי בשאלה מוזרה.

היא אומרת שכשהיא נולדה לא עשו לה בריתה והיא מעוניינת בתחליף, היא רוצה לקבל את הברכות וכו'..

האם יש בכלל אופציה כזאת? ואם לא, מה אפשר לעשות כדי לספק אותה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זכתה חברתך ולא עשו לה 'בריתה'.
זהו מנהג שנובע משורש לא נכון המבלבל את בריותיו של הקב"ה ואולי גם מנסה להדמות לגויים.

עד היום כשהזמינו אותי הקפדתי מאד שלא להגיע לשום 'בריתה'.

לכן תנוח דעת חברתך ותנוח עליה ברכת ה' ותזהר מאיסורים.

חג שמח
דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן