תחזוקת מחשבים בשבת למניעת פיקוח נפש

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 03/06/07 19:29 יז בסיון התשסז

שאלה

בעבודתי כטכנאי שירות למערכות מחשב, האם מותר לתקן בשבת תקלות במקרה של אפשרות לפיקוח נפש כגון מחשב רפואי של בית חולים או מתג של חברת טלפון שעלול למנוע הזעקת עזרה.

תשובה

שלום וברכה!

על פניו נראה שודאי שמותר, וזו מצוה גדולה.
(כמובן כמובן שצריך לעשות ביום שישי את כל הבדיקות הנחוצות על מנת למנוע מקרה זה, אך באם קרה מקרה- צריך לתקן את התקלה מיד!)
אם ישנן תקלות שאפשר לתקנן בקלות ע"י שינוי כלשהו- עדיף לעשות זאת, אך זאת כמובן לא בזמן אירוע חירום.
בכל מקרה- אם לבית החולים יש רב, עדיף להתייעץ איתו וכן עם רב הבקיא בעניני מכשור רפואי כיצד ניתן להפחית למינימום את חילול השבת. (אם על ידי סידורים שונים המאפשרים תיקון תקלות עם פחות חילול שבת, ואם על ידי תיקונן ע"י שינוי וכד')

ישראל (המשיב אינו רב)