תוכנית האח הגדול

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/11/09 13:45 כט בחשון התשע

שאלה

שלום רב,בטלוויזיה יש תוכנית שנקראת "האח הגדול" שלוקחים כמה אנשים ושמים אותם בדירה למשך כמה זמן והמצלמות עוקבות אחריהם 24 שעות,האם יש איסור לראות דבר כזה? האם יש בעיה לראות דבר כזה? אם כן אז מצד מה?

אבקש מהרב להשיב לי תשובה מעיקר הדין מותר או אסור ואם מותר ויש בעיה אז להוסיף את הבעיה

תשובה

שלום וברכה

אינני חושב שהמילה "איסור" היא המילה הראויה לעיסוק בנושא זה.
יותר נכון לומר כי מדובר בדברי הבל, בחוסר צניעות משווע (לא במובן המיני דווקא אלא במהות האמיתית של צניעות), בהשחתת הזמן וברדידות לא תאומן.
למה אפוא לראות תוכנית כזו ?

כל טוב