תהילים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 27/12/06 15:19 ו בטבת התשסז

שאלה

שלום לרב,

אני רוצה להתחיל לקבל על עצמי להגיד בכל יום 2 פרקי תהילים

רציתי לדעת האם יש חשיבות בכך שאגיד כל יום את אותם 2 פרקים, או בכל יום פרקים אחרים?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב!
אין עדיפות לאחת האפשרויות.
אני משתדל ללמד ולכוון לא לקבל שום דבר. קבלת דבר היא כמו נדר, ובשלב כלשהו נדר ממש, ואז אם לא מקיימים אותו עוברים על "לא יחל דברו" ומבטלים "ככל היוצא מפיו יעשה". על זה אמר שלמה המלך "טוב שלא תדור משתדור ולא תשלם". אפילו אם אדם אינו מקבל אבל נוהג במנהג טוב שלוש פעמים, הופך אותו דבר להיות מעין נדר. לכן חשוב מאד לא לקבל על עצמך אמירת שני פרקי תהילים בכל יום, ויותר - בכל יום לפני אמירת אותם פרקים לומר בפה מלא: בלי נדר אני אומר/ת פרקי תהילים. עצם המעשה ודאי מבורך. יישר כח!