תהילים עד השקיעה

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/08/07 00:21 ח באלול התשסז

שאלה

שלום רב,ותודה מראש על המענה..

שלחו לי באימייל אם אני רוצה להצטרף לאמירת פרקי תהילים לימים הנוראים,אני הסכמתי.והביאו לי 2 קטעים לאמירה של לפני אמירת התהילים ולאחרי אמירת התהילים.אכן,אני ב"ה התמדתי באמירה,אך ביומיים האחרונים הייתי מחוץ לבית ולא הספקתי לומר את התהילים עד השקיעה כך שיצא לי לומר את התהילים לאחר השקיעה[בערך בסביבות [20:00-21:00]אמרו לי שכאשר אני אומרת תהילים לאחר השקיעה זה נחשב לי כאילו אמרתי זה ביום שלמחרת,וזה נחשב כאילו היום לא אמרתי תהילים כלל,האם זה נכון?ואם כן מה אני עושה?

תשובה

בע"ה
נכון שהלילה הוא כבר תחילת היום הבא שנאמר " ויהי ערב ויהי בקר - יום אחד".
אבל אם את רוצה להשלים את מה שהחסרת אתמול - זה בסדר גמור, ומחר תאמרי את הפרקים של מחר, וכי אסור לומר ארבעה פרקים ביום אחד?