תהילים לבנות

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 30/01/07 17:27 יא בשבט התשסז

שאלה

רציתי לדעת מה חשיבות קריאת התהילים ע"י בנות? [הרבה אומרים שיש לזה חשיבות רבה..]

והאם זה נכון שאחרי סוף מנחה אסור להגיד תהילים...!?

תודה רבה!וכל הכבוד על ההשקעה!

תשובה

אין הבדל בחשיבות אמירת תהילים ע"י בנות לבין ע"י בנים.

לגבי תהילים אחרי מנחה אין לזה קשר לתפילה אלא לזמן צאת הכוכבים , שיש דעות ע"פ הסוד שאין לומר פסוקים בלילה. אולם כתב הגאון ה"ציץ אליעזר" זצ"ל:
(שו"ת ציץ אליעזר חלק ח סימן ב)

" מכל האמור נלפענ"ד דשפיר יש להתיר בשופי אמירת תהלים בלילה בדרך תפלה ותחנונים למרי נפש בעת צרתם ולחלות ולחנן לפני יוצר כל להוציא ממסגר נפשם או נפש קרוביהם האסורים באסירי עני וברזל, כאשר ידוע ומפורסם בכל הספרים הקדושים כי מקרא התהלים בכוונה ובהכנעה כחו אתו לדחות כל מיני פורעניות ופגעים רעים וכל מחלה וכל תקלה ממנו ומעל אנשי ביתו ומשפחתו, ולפתוח שערי ברזל נעולים ולקרוא לאסירים דרור."

בברכה ,
אריאל פריש