תהילים בלילה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 16/12/03 06:35 כא בכסלו התשסד

שאלה

בע"ה

לכבודו שלום וברכה

אני יודעת שנהוג לא לקרוא תהילים בלילה שאלתי היא מה הסיבה לכך?

תשובה

ל
השלום והברכה
לבת אל
מקור המנהג לא לומר תהילים בלילה שורשו בדברי המקובלים ובכתבי האר"י הקדוש. מנהג זה התקבל למעשה ע"י גדולי הפוסקים, בעיקר הספרדים. הרב עובדיה יוסף שליט"א פוסק שבלילות החול מותר לקרוא רק אחרי חצות, ובלילות שבת ויו"ט מותר לאורך כל הלילה. לעומת זאת בין האשכנזים רבים היתירו אמירת תהילים בלילה לרפואת חולה וכדומה ביניהם הרב וולדנברג שליט"א מחבר השו"ת "ציץ אליעזר".
גם האוסרים אמירת תהילים היתירו לימוד תנ"ך בלילה.
כמובן יש לקחת בחשבון מה עושים בלילה אם לא אומרים תהילים...
שאי ברכה
אלישע פיקסלר.