שקיות במרכולית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/01/11 14:25 יב בשבט התשעא

שאלה

שלום רב!

ברצוני לברר משהו.

במידה ואני עושה קניות בסופר ולוקחת שקיות הביתה,לא אלה שמשומשות למוצרים אלה שקיות נוספות שלא בשימוש-זה גזל.

במידה שאני יודעת מראש שאני רוצה לקחת שקיות הביתה שישמשו אותי בצרכים בבית ובמכוון שמה כל מוצר בנפרד בשקית נפרדת במטרה שיהיו הרבה שקיות שאוכל לקחת.

האם זה גזל?

רוצה להדגיש שאני מודעת מראש למה אני שמה כל מוצר בנפרד,במטרה של לקחת כמה שיותר שקיות הביתה!

תשובה

שלום וברכה

קשה לענות על שאלה זו.
באופן עקרוני, אסור לקחת שקיות סתם כך.
אלא שהשאלה היא מה נקרא "סתם כך" , ומה המשמעות של אריזת כל דבר בשקית נפרדת.
נראה לי כי מלכתחילה יש לנהוג באופן נורמאלי, ובדרך שרוב בני האדם עושים – שמים כמה דברים בשקית אחת, אך לא מעמיסים, ולא שמים הרבה דברים כדי שלא ייקרע, וכך ראוי לנהוג.

כל טוב