שעון שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/10/08 22:59 יז בתשרי התשסט

שאלה

בס"ד

למה-בשבת,כשמשתמשים בשעון שבת,והאור נכבה,מותר בזמן הזה להוסיף בשעון שבת עצמו עוד זמן,אך להוריד אסור?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

להוסיף עוד שעות זה להשאיר את המצב הקיים, ואילו להקדים הרי זה לגרום לכבוי יותר מוקדם, וזה יותר מעשה בידים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן