שאלה
ומה בקשר לשעון דיגיטלי?
אודה לרב על תשובתו
לאחר שראיתי את התשובה (מובאת למטה)
התעוררה אצלי השאלה:מה החילוק בין מסגרת דיגיטלית ללא קול לבין לוח הזמנים האלקטרוני המהדר את בתי הכנסת
(תוכן השאלה
האם מותר להפעיל ביום שישי אלבום דיגיטלי (מסגרת דיגיטלית)האם יש בעיה משום השמעת קול ואם אין קול אין בעיה או שיש בעיה משום מראית עין או עובדין דחול?
תוכן התשובה
אסור להפעיל זאת כך שימשיך לעבוד בשבת, מכל הסיבות שהזכרת.)
תוכן התשובה
שאלתך טובה , ואני באמת מתלבט כעת לגבי הלוחות הללו, כיון שאולי יש בהם עוד חשש של "שמא יוסיף ויכתוב" .
בע"ה אברר את הנושא ואולי יצא גם לפרסם תשובה בענין באתר.
תשובה
בע"ה
בחזרה ללוח האלקטרוני - מסתבר שאין שום בעיה כיון שזה לא ניתן לשינוי בקלות במקום. צריך לפתוח את לוח הפיקוד או לגשת למחשב, ומשם לשנות ולזה לא חששו חכמים.
בנוגע לשעון - כבר כתבו על זה הפוסקים לפני כשלושים שנה, והכריעו שכיון ששהשימוש הרגיל הוא בשעון כפי שהא ללא שצריך ללחוץ על שום דבר - אין בזה איסור, אבל באמת מי שרגיל להשתמש בסטופר או אם בטעות נלחץ הסטופר וכעת כדי לראות את השעון צריך יהיה ללחוץ על כפתור ולשנות מסך - הרי שהוא הפך להיות מוקצה וצריך להסירו.