שנת שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/09/07 23:02 יז בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב!

ברצוני לגדל בדירתי (במרפסת שאינה מקורה, אם זה משנה) צמחי תבלין ונוי באדניות. האם מותר לקנות צמחים (שנזרעו עוד לפני שנת השמיטה) באדניות ולגדל אותם (השקיה וכו') במהלך השנה?

מה לגבי קניית צמחים מגוי?

האם יש הבדל בין גידול צמחי תבלין למאכל לבין גידול צמחי נוי?

תודה רבה מראש,

צביה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

צמח שנשתל לפני שביעית ונקלט אפשר להמשיך ולגדל אותו, כאשר הפעולות המותרות הן השקאה וקטיף, אבל לא לשתול ולא לדשן (בצורה מיוחדת).
אותו כנ"ל גם לגבי קניה מגוי.
אין הבדל לגבי הצמחים, אלא לגבי קדושת שביעית שביבול. הגדל כצמח מאכל יש בו קדושת שביעית ופרחי נוי אין בהם קדושת שביעית (אם אין בהם ריח).

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון