שנת השמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/09/07 21:12 ד בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב

בביתי לא מקפידים על הלכות שמיטה. ברצוני לדעת אך לפעול כאשר אני בבית? יש לציין שיכול להיות שהפרות והירקות יהיו גם מהתר מכירה אך לא ניתן לדעת במאה אחוז אל לנהוג כאשר אני בבית?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תחילה אשאלך כיצד אתה נוהג בכל השנים לעניין תרו"מ וערלה. כמנהגך שם גם לעניין שביעית מנהגך צריך זהה.
נראה שכיוון ורוב אדמות הירקות נמכרו, וכמו כן הם כנראה קונים בחנות מסודרת שיש לה כשרות, א"כ יש להקל לעניין היתר מכירה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון