שנת אבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/12/08 17:45 כד בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני חודשיים סבתא שלי, אמא של אמא שלי נפטרה ממחלת הסרטן. אמא שלי לקחה את זה מאוד קשה מפני שהיא היתה מאוד מאוד קשורה לסבתא שלי מאחר והיא הייתה הבת הילדה הכי קטנה לאחר עוד 12 אחים. אמא שלי מאוד מחמירה באיסורים עליה.

אמא שלי טוענת שאסור לנו לצאת לבתי מלום בסופי שבוע להירגע השאלה שלי היא האם באמת אסור לנו לצאת לחופשה בבתי מלון?

בתודה מראש, נועה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

באופן כללי נסיעות לטיולים הגורמים לשחוק וקלות ראש אסורה בשנת אבל, אולם אם צריך את הנסיעה להרגע מלחץ אזי יתכן להקל.

ישלח הקב"ה נחמה לכל המשפחה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון