שמן קנולה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 15/04/08 13:22 י בניסן התשסח

שאלה

א. שמעתי וקראתי בכמה מקומות שקנולה היא לא קטנית. האם מותר להשתמש בשמן קנולה בפסח לאשכנזים?

ב. מעדנים וכל מיני מוצרים שכתוב "כשר לפסח לאוכלי קטניות" - וברכיבים אין קטניות נראות לעין. האם מותר לאכול בפסח לאשכנזים?

תשובה

שלום
קנולה היא קטנית בהיבט הבוטני , אך נראה שמי שמיקל יש לו על מי לסמוך , היתר של הרב קוק על שמני קטנית והיתר של הרב פיינשטיין על קטניות שלא היו בזמן הגזירה.
לגבי מאכלים שהתערבו קטניות עבור ספרדים, אשכנזי המיקל יש לו על מה לסמוך, והמחמיר תבוא עליו ברכה.
בברכת פסח כשר ושמח