שמן זית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/05/08 17:45 כב באייר התשסח

שאלה

לצערי נכשלתי והתכבדתי מחברה לעבודה בשמן זית שנעשה ע"י דרוזי מרמת הגולן. איזה בעיה הלכתית יכולה להיות בשמן זה?

חשוב לי לציין שדרוזי זה מוכר ע"י ועדת הכשרות של הרבנות לצורך רכישת פירות ממנו. (בעלה של החברה עוסק במכירת פירות בשוק, וזה הקשר שלהם עם אותו דרוזי).

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם השמן הוא 100% שמן ואין בו תוספים אין בו חשש, אולם אם יש תוספים כגון מעמידים, מייצבים ומחברים שונים, אזי יש חששות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון