שמן זית מגוים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 20/01/05 18:17 י בשבט התשסה

שאלה

בס"ד

האם מותר לרכוש שמן זית ו/או זיתים מחקלאים שהם לא יהודים שאין להם הכשר . האם נכון שבמקרה זה אין בעיות של תרומות ומעשרות ...

תודה

גדעון

תשובה

בס"ד

שלום רב ,

שמן של גויים שגדל אצל גויים , פטור בעצם מתרומות ומעשרות ,אבל אם עשיית השמן נעשית בידי יהודי אז פסק הרמב"ם שיש צורך להפריש תרומות ומעשרות וכך נוהגים הלכה למעשה .

אבל אם גם המסיק בעשיית השמן נעשית בידי גויים פטורים בתרומות ומעשרות .
אבל יש צורך לבדוק מבחינת כשרות 1. האם זה בכלל שמן
ידוע שמערבבים בבתי הבד גם שמנים אחרים (ידוע לי על מקרה שהשמן נלקח לבדיקה במעבדה ונתגלה שיש בו אחוז מסויים של שמן רובים ).
2. יש צורך לוודא שאין העצים שייכים ליהודים ואין בהם עורלה וכדומה ..

בברכה .