שמן זית מגויים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 30/04/02 08:55 יח באייר התשסב

שאלה

לרב שלום:

האם יש בעיה בלקנות שמן זית אשר ערבים הכינו אותו?

תשובה

ע"פ השולחן ערוך מותר ,כיון שהגזרה על שמן לא התקבלה להלכה.
אולם צריך זהירות מופלגת ולא הייתי מציע לעשות כך. וזה כיוון שידוע ובדוק הוא שא"א לסמוך על כך שבתוך הבקבוק של השמן ישנו באמת 100% שמן זית זך, אלא שמערבים בו כל מיני שמנים אחרים שמקורם הכשרותי אינו ידוע.
יתר על כן יש כאלה שעל ידי הוספת חומר מתחלב שאינו כשר מצליחים אפילו לערב מים בתוך השמן. וזה וודאי מבחינתם רווח גדול מבחינה כםפית.
לכן חכם עניו בראשו. וכל האמור לעיל שייך לא רק אצל ערבים והמבין יבין.
כמובן שאפשר לקנות מאדם ירא שמים ע"פ עדותו שהשמן כשר וברוך השם ישנם כאלה הרבה.