שמן זית למאור

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 17/01/10 00:37 ב בשבט התשע

שאלה

כבוד הרב שבוע טוב.

שתי שאלות דומות בנושא שימוש בשמן זית לנר מצווה (נר שבת, נרות חנוכה וכדו'):

א. האם זיתים שנמסקו בשבת ע"י יהודי והופק מהם שמן, מותר להשתמש בשמן שהופק מהם לנר מצווה?

ב. האם זיתים שנמסקו ולא הופרשו מהם תרומות ומעשרות, מותר להשתמש בשמן שהופק מהם לנר מצווה?

ג. לגבי שאלות אלו- האם יהיה מותר להשתמש בשמן זה לנר נשמה או נר שמדליקים לראש חודש ?

בברכה ותודה,

דניאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

כל מעשה שנעשה בו חילול שבת אסור בהנאה למי שחילל ואף למי שחיללו בשבילו . לכן אם חיללו שבת בתהליך עשיית השמן יש ספק האם מותר להינות מהשמן הזה.
לצורך מצווה בודאי ראוי להימנע משמוש בשמן זה.

גם משמן למאור יש להפריש תו"מ ואין להשתמש בשמן הזה לכל מטרה לפני הפרשת תו"מ .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן