שמן זית האם אפשר להכניס למשלוחי מנות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 10/03/08 15:46 ג באדר ב'

שאלה

לכבוד:

המרא דאתרא שליט"א

רציתי לשאול האם ניתן לשים שמן זית במשלוח מנות וכן האם אפשר לשים תה או קפה שכדאי לשתות אותו חייבים למעשה לבשלו וכמו כן האם אפשר להוסיף לכלל המשלוח מנות גם ספר תורני חדש כלומר חוץ משני המינים גם להיוסיף ספר תורני מהו כמו מזון גשמי ורוחני ?

תשובה

במשלוח מנות צריך לשים מנות ראויות לאכילה. יש נוהגים לשים דוקא בשר, ויש אומרים שכל דבר שראוי לאכילה בסעודת פורים - מתאים.
מעבר לזה כמובן אפשר להוסיף שמן זית או קפה וכד' וזה יפה מאד, כתוספת.
ספר תורני - בודאי זה יפה אבל , שוב, לא במקום המנות עצמן. וידוע הספר "מנות הלוי" שחיבר הרב שלמה הלוי אלקבץ (מחבר "לכו נרננה") מצפת לכבוד פורים ושלח אותו כ"משלוח מנות" לרבו. (כמובן שהוא שלח גם מנות של אכילה , כפי ההלכה).