שמן זיתים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/10/08 16:28 כח בתשרי התשסט

שאלה

האם מותר להשתמש בשמן שהופק מזיתי מטע שלא שמר שמיטה (בוצע גיזום לאחר סוכות שעבר ויתר השנה לא טופל רק הושקה)? האם ניתן לייצר שמן מזיתי מטע זה בצורה שיהיה ניתן להשמש בו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אנו פוסקים שנעבד בשביעית לא נאסר העץ או הפירות, ועל כן אפשר למסוק ולשמור בו קדושת שביעית. צריך לעשות מסיק קטן בלבד, דהיינו לתוצרת אישית בלבד. גם הסחטה צריכה להעשות במקום שאין בו תערובת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון