שאלה
אני נשוי לאשה דתיה וקבלתי על עצמי לשמור שבת
הורי שומרי מסורת והטלויזיה בביתם מופעלת בשבת ע"י שעון שבת. בחגים בהם אנו מתארחים בביתם הטלויזיה כבויה אבל בשבתות הטלויזיה הדלוקה גורמת לאישתי להרגשה רעה. כאשר הטלויזיה מופסקת ע"י השעון השבת האם מותר לי ללחוץ על המפסק של הטלויזיה כדי למנוע הדלקתה?
תשובה
שלום ארז,
הכלל בעניין זה הוא שמותר להמשיך מצב קיים. מכאן יוצא שאם הטלויזיה כבויה מותר ללחוץ על המפסק של הטלוויזיה (בתנאי שאין כיבוי של אור וכדו', או פעולה חשמלית אחרת שנעשית באותו רגע), כדי שהיא לא תדלק יותר במשך השבת.
כמו כן ראוי להעיר שישנו איסור להדליק את הטלוויזיה בשבת (כמובן שאם היא דלוקה אסור לכבות אותה) גם ע"י שעון שבת (גם משום שאין זה כבוד שבת וגם משום הנאה מחילול שבת של היהודים המשדרים), ולכן כדאי לדבר עם ההורים ולהסביר להם, ואולי הם לא ידליקו יותר את הטלוויזיה, ולפחות כאשר אתם נמצאים.
בברכה,
אורי.
המשיב אינו רב.