שמירת עיניים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 04/06/08 09:54 א בסיון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה:

אני בחורה דתיה, מתלבשת בצניעות ואפילו מחמירה קצת, אך למרות כל זה אני מרגישה שיש בנים שמסתכלים עליי... מה אפשר לעשות? (ואגב, אני גם לא הולכת עם בגדים צמודים...)

האם יש משהו שאני בתור בחורה דתיה יכולה לעשות כדי שהם לא יסתכלו עליי (יותר ממה שאני עושה)??

תודה רבה!

תשובה

בסד

שלום רב.

אני מבין כי את שואלת מידת חסידות.
כי על פי ההלכה ...אם אכן את עושה את המוטל עליך אז ענין זה הוא באחריותם ...ועל צוורם.

אולם ממידת חסידות היא להוסיף קדושה וצניעות לחיינו .עד בלי גבול ...כמידת שמיים ,והמיים.
אלו מסוג הדברים שאין להרחיב ואין לכתוב ולקבוע מסמרות .כל בת בעלת לב מבין יודעת את הגבולות והסיגים להופעתה.ואולי כדאי להוועץ האישה חכמה ובוגרת בעלת ראיה ויראה.
[ועייני ברמבם.הלכות יסודי התורה פרק ה הלכה ט.]
אותי הלכה זו שינתה לגמרי.רק אחרי שלמדתי הלכה זו הבנתי כי מדובר בדני נפשות ממש ולא מידת חסידות...

בברכה