שמירת נגיעה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/12/10 12:50 ג בטבת התשעא

שאלה

שלום וברכה,

שמי דנית ורציתי לשאול שאלה שהנני מאמינה שתסדר לי את קו המחשבה לגבי שמירת נגיעה.

בבית ספרי לרוב עוסקים ומסתובבים סביב נושא הנגיעה והצניעות, וזאת בשל היותו דתי. את המישור ההלכתי שבעניין איסור נגיעה הוסבר לי שהרי איסור נגיעה נובע מחשש שהאדם יגרר לאיסורים נוספים.

אשמח אם תאמר ותסביר לי גם את המישור ההגיוני הנתפס בשכל הישר של האדם בנושא זה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

איני חושב שיש בז

ההגיון הוא שדברים שנעשים שלא בקדושה ובטהרה ולא עם בעלך. ובמקום שלחיצת יד או כל דבר אחר יהיו שייכים ומעשירים את חייך עם בעלך - כרצון השם, הם הופכים להיות זולים.
כל נגיעה בבן צריכה לגרום לך להתרגש, ואם זה לא כך אז זה סימן שהחושים אצלך כהים וצריך לעדן אותם. (בדומה למי שאין לו חוש טעם ואוכל כל דבר וכד').

כתבתי לך את הדברים אבל באמת אני חושב שיש טעות בחיפוש אחרי ההגיון.
בגמרא במסכת חולין מלמדת אותנו ילתא שאין לומר שאי אפשר לאכול חזיר אלא לומר: אפשר ואפשר והקב"ה אסר עלינו לאוכלו.

את מנסה להבין איסור נגיעה שהוא נעים והאדם נמשך אליו אבל על איסור אכילת גמל אינך שואלת ? מדוע ?
יש המספרים שזה מאד טעים אבל לך הוא מובן.
לדעתי זו טעות להתייחס לאיסור נגיעה (אשר במקרים רבים הוא חמור יותר מאכילת מאכלות אסורות) שמא יגרום לאיסורים נוספים. - זה איסור בפני עצמו וכמו שיש מי שמתאווה לאכול בשר טבול בדם והוא מתגבר כך גם את אולי רוצה לגעת בבנים אבל מתגברת כי הקב"ה אסר זאת עלינו.

בברכה ובהצלחה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן