שמירת נגיעה במשפחה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 17/08/08 00:52 טז באב התשסח

שאלה

שלום

בעניין שמירת נגיעה במשפחה - פעם בחודש אני נפגש עם המשפחה המורחבת שלי וזה כולל גם דודות ובנות דודות שלא שומרות נגיעה (חילוניות) ואני יודע שאסור לגעת בהן אבל זה ממש קשה לי כי אם אני אגיד להן שאני שומר נגיעה הן ייצחקו עלי ואני פשוט לא ייגע בהן הן ייעלבו... רציתי לדעת אם יש איך להקל בעניין הזה?

תודה מראש!:)

תשובה

שלום רב,
יעלבו? ולמה את הלא נעלב? שהן נוגעות בך, הרי זה פוגע באמונך ובכבודך. התשובה היא כי אנחנו הדתיים התרגלנו להשתופף מול הרוב, ולא דורשים שיכבדו אותנו. לכן, ניתן להסביר בנועם, ולא לחשוש מן המלעיגים, כי התורה שלנו נצחית יותר מכל הבדיחות עליה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.