שמירת השבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/06/07 15:05 כט בסיון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בעל תשובה,אני מתחזק מיום ליום

יש המון גישות ורמות הקפדה לגבי השבת [70 פנים לתורה]

אני רוצה לדעת מהם האיסורים הבסיסיים לשמירת השבת?

אם אינני טועה ישנם 49 איסורים אך הייתי רוצה לדעת מה הן.

בנוסף לזה אשמח לדעת מה עומד מאחורי חבישת הכיפה. [אני לא אוהב לעשות דברים בשביל לסמן וי ,בייחוד בנוגע לתחומים בעלי משקל כמו הנושא המדובר]

אני מודה לך מראש

שבת שלום

שלומי

תשובה

השאלה שלך אינה לאינטרנט. יש 39 איוסרים בסיסים הרשומים במשנה בשבת פרק שביעי שאצצטטה לקמן, אך אני לא חושב שתוכל מהם להבין מהו גדר האיסור, כל איסור (אב מלאכה) הוא סיפור בפני עצמו.
משנה מסכת שבת פרק ז משנה ב

[ב] אבות מלאכות ארבעים חסר אחת הזורע והחורש והקוצר והמעמר הדש והזורה הבורר הטוחן והמרקד והלש והאופה הגוזז את הצמר המלבנו והמנפצו והצובעו והטווה והמיסך והעושה שתי בתי נירין והאורג שני חוטין והפוצע ב' חוטין הקושר והמתיר והתופר שתי תפירות הקורע ע"מ לתפור שתי תפירות הצד צבי השוחטו והמפשיטו המולחו והמעבד את עורו והמוחקו והמחתכו הכותב שתי אותיות והמוחק על מנת לכתוב שתי אותיות הבונה והסותר המכבה והמבעיר המכה בפטיש המוציא מרשות לרשות הרי אלו אבות מלאכות ארבעים חסר אחת:

לגבי חבישת כיפה:
מעיקר הדין היא נועדה דווקא לאמירת ברכה ותפילה, כדי לחוש שיש מישהו מעלינו שלו אנו מודים. בדורות האחרונים הכיפה הפכה לסימן הכר לכך שיהודי מקבל על עצמו עול מלכות שמיים. ממילא התוקף שלה כיום הוא של מנהג.