שם

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/02/10 23:01 כה בשבט התשע

שאלה

שלום , שמי א... .

הייתי רוצה לשנות את השם שלי , אני מרגישה שהשם משפיע עליי לרעה, וחוסם בי המון .

אני פשוט לא מגישה שהוא עושה לי טוב .

אני מרגישה תקיעות , אני מרגישה קושי בכל דבר שאני עושה , אני מרגישה שאני לא מצליחה לסיים דברים ולעשות אותם עד הסוף.

קשה לי להשיג דברים גם אם אני רוצה אותם בכל ליבי .

פשוט הכל חסום לי .

אשמח לשמוע מה יש לך להגיד בנושא .

תשובה

בסד
שלום רב
אנני מאשים את" השם"בכל הכשלנות ,כמו שלא בכל ההצלחות כי גם השם שבשמים עוזר..וכי השם שבשמים לא יכול לעזור בגלל השם שבארץ?נו באמת?
ומה עם האחריות שלך על עמך??וכי בכל השם אשם ?
למה אינכם מיחסים את הטוב שיש בחיים לשם ?
כבר אמרו חכנו כי "לא בכל השם אשם,שהרי יש אנשים עם שמות שלילים ובכל זאת עשו מעשים טובים ויש אנשים עם שמות יפים וטובים שלא היו בדיוק מוצלחים,וחטאו והחטאו. ..
(וכי כי מי שקוראים לה "יפה" היא באמת יפה?)
נקודה למחשבה..

בברכה