שכירת סרט ואבידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/08 20:04 כ בתשרי התשסט

שאלה

שלום הרב,

לפני כמעט חודשיים אני וחברות שלי שכרנו סרט DVD מחנות כשהסרט נלקח על שמה של חברה אחת אבל כולן השתתפו בתשלום (ההשכרה היא לשבוע) לא יצא לנו לראות את הסרט באותו שבוע ולאחר מכן התחילו תשעת הימים ולכן גם בשבוע שאח"כ אי אפשר היה לראות את הסרט אז שכחנו להחזיר. בגלל שעבר כ"כ הרבה זמן מאז מסתבר שהחברה שלי שהסרט היה לקוח על שמה איבדה אותו(אגב היא לא קיבלה הודעה על קנס). מה לעשות? כולנו צריכות להשתתף בכסף שמן הסתם נצטרך לשלם בעבור הסרט שאבד כי כולנו שילמנו על שכירתו אבל מצד שני היא זו שאיבדה אותו...???

תודה רבה ומועדים לשמחה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מי שאיבד הוא האחראי על התשלום וחייב לשאת בתשלום. אם יעשה חשבון על הימים עד שאבד הסרט הרי שכולכן חייבות בימים עד שנאבד.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון