שכחתי לתת כסף

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 24/10/07 23:09 יב בחשון התשסח

שאלה

שלום,אני תלמידת אולפנא..בשנה שעברה היינו צריכות להביא להכתרה 25ש"ח אני הבאתי את הכסף אבל שכחי להעביר אוו וכך זה נמשך ונמשך ועד היום לא הבאתי את הככסף שכבר אין בו כל תועלת..מה עלי לעשות עם הכסף??ואיך אני יכולה לכפר על גזל זה?..תודה.

תשובה

בעזה"י

שלום,

אני מניח שהכסף הלך למחזור ולכן שייך לכל הבנות ביחד.
המשמעות היא שצריך לחלק את עשרים וחמישה השקלים בין כל הבנות במחזור- התוצאה היא שזה פחות משווה פרוטה לכל אחת ואין זה גזל אלא חמס- בסכומים כאלו אין אפשרות להחזיר...
כמו כן, אני משער ששאר הבנות מחלו לך על הכסף ועל כן אין צורך להחזיר.

מידת חסידות ממולצת: לתת את הכסף לצדקה ולכוון שיהיה להצלחת כלל בנות המחזור.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת