שיר השירים

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/12/06 13:40 כא בכסלו התשסז

שאלה

כבוד הרב,

קוראים לי שרלוט אני בת 18 ויש לי שאלה אליך...

חברה שלי שמעה מהרבנית שלה שאישה שאומרת את שיר השירים שלם, כל יום ובמשך 40 יום, היא פוגשת את הזיווג שלה.

זה מאוד משך אותי והתחלתי לקרוא כל בוקר את כל הפרקים של שיר השירים בהסעה בדרך לאולפנה.

בוקר אחד, זה היה הבוקר ה15 או 20 שאני הייתי קוראת את שיר השירים נראה לי... קראתי עד הסוף, סגרתי את הסידור, הכנסתי אותו לתיק שלי... ואוטו התנגשה בהסעה שלי.

13 בנות נפגעו קל (ברוך ה') כולל אותי. כולם התפנו לקפלן באמבולנס.

בבית חולים שכבתי על המיטה שנתנו לי והתחלתי לחשוב למה זה קרה ופשוט בכיתי... למה זה קרה בדיוק בשנייה שהכנסתי את הסידור לתיק?

מה אני צריכה להבין מזה?

לא הייתי צריכה להמשיך לקרוא?

הזיווג שלי לא בדרך?

אני התחתן בכלל?

והחלטתי לא להמשיך לקרוא את שיר השירים.

אני לא יודעת איך לקחת את זה.

אני בטוחה שזה לא קרה סתם ואני בטוחה שהקב''ה שלח לי את זה כסימן למשהו אבל אני לא יודעת מה.

אולי תעזור לי להבין בבקשה...?

תודה מראש על הבנתך ועל הזמן המוגדש!

שרלוט

תשובה

ב"ה

שלום לך,

אני לא יודע מנין בא הכח לומר שאם תעשה פעולה כזו או אחרת - התוצאה תהיה שידור.
זו הצגה מעוותת של ההנהגה האלוקית שיוצרת מצב מגוחך כאילו ה' מגיב לפעולות שלנו בצורה טכנית.
קשה לי לקבל את התיאור שלך ואני מציע לך להפסיק לחשוב שהכל קשור לסיפור שיר השירים.

בודאי שיש סיבה לתאונה. צריך לעשות תשובה, להתכוון שהכל יהיה ראוי ונכון.

אבל אין שום קשר בין ענין זה לבין סוגיית השידוך.

בהצלחה,

שי