שאל את הרב

שירות לאומי לבנות ישראל.

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/12/09 21:00 ג בטבת התשע

שאלה

שלום רב

אני תלמידת אולפנא בצפון.כיתה י'ב.

אני עכשיו עומדת בפני השאלה האם לעשות שירות לאומי?או שעדיף לי ללכת למדרשה ובה להעצים את העולם הרוחני שלי??אני מודעת לזה שיש מדרשות שילוב,אבל דברתי עם רבנית שאמרה לי שזה ממש לא אותו דבר, שנה של נטו מדרשה.

אני לא יודעת מה לעשות.את האמת שאני אפלו לא מבינה למה לעשות שירות.אני רוצה לעשות שירות כי כולן עושות.וכל החברות שלי עושות ואני אהיה איתן.ותרומה למדינה?!תכלס זה יותר תרומה לעצמי האישי.ואם זה ככה אני ממש לא מעונינת בשירות.

תשובה

כיון שאינני מכיר אותך , אין ביכלתי לתת לך עצה הוגנת.
עקרונית , אני חושב ששרות לאומי הוא דבר נכון לבת בגיל 18, שמתחנכת לנתינה ולשותפות בעשייה הלאומית של עם ישראל, וראוי לתת שנה לפחות אם לא שנתיים, למען החברה והעם.
יחד עם זאת, זה בודאי לא יכול להיות על חשבון ההתפתחות הרוחנית שלך, ואם החשבון האישי שלך הוא שאת זקוקה לעוד שנת לימוד במדרשה לפני שאת יוצאת לשרות העם, יתכן מאד שזה נכון וטוב.
מי שיכול לתת עצה בנושא זה , הם הורייך, בעיקר, ואולי אח/ות או גיס/ה גדול/ה, וכמובן המחנכת.
בהצלחה

כתבות נוספות