שירה לשם לימוד

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/08/07 18:51 ו באלול התשסז

שאלה

שאלתי היא כזאת-אם אני לומדת גיטרה אצל בן ויוצא מצב שאני צריכה לשיר האם מותר לי??כי זה לשם לימוד??!תודה רבה על עבודתכם ישר כוח!!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הדבר בעייתי מבחינה הלכתית, ורצוי מאוד ללמוד אצל בת, או להימנע מלשיר בעת הלימוד. בלית ברירה והיעדר אפשרות אחרת אפשר להתיר בדוחק, אך לשיר כמה שפחות, ורק באופן שקט שמתלווה לנגינה לצורך הלימוד ולא בקול חזק. כמו כן יש להקפיד ביותר על גדרי הצניעות: הימנעות מייחוד, מישיבה קרובה וכו'.

כל טוב
רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן