שינוי שם

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 22/08/07 21:38 ח באלול התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,תודה רבה על זמנך.

אשמח אם תעזור לי בשאלתי כיוון שאין לי רב אחר שאליו אוכל לפנות...

לפני זמן מה החלטתי לשנות את שמי (רעות) כיון שחשה אני ששם זה אינו מביא בחיכי מזל עקב תקופה קשה וטראומות מהילדות לכן לאחר עצות של אנשים החלטתי לשנות שם לאחר שייעצו לי ששם לעיתים משנה מזל..

האם זה נכון לשנות שם או שזה יכול לפגוע במזלו של אדם? ואם אכן זה פוגע מה עלי לעשות בכדי לשנות מזלי ואם אין זה פוגע איך אפשר למצוא שם בעל משמעות שיתאים...

המון המון תודה וסליחה על גזלת זמנך

רעות שרעבי.

תשובה

בע"ה
שנוי שם איננו דבר פשוט, ונוגע בענייני נשמות שאיננו מבינים בהם יותר מדי , ולכן כדאי להימנע מכך לגמרי. (גם לחולה שחייו בסכנה נוהגים לכל היותר להוסיף שם אבל לא להחליף!)
שנוי אמיתי וטוב הוא תוצאה של שיפור במעשים , בהתנהגות שבין אדם לחבירו ובין אדם למקום, כך שהנשמה שלך תהיה קשורה יותר בשרשה האמיתי, וממילא כל מה שהיה בעבר כבר לא יהיה רלוונטי , כי יהיו לך כוחות גדולים לללכת קדימה.
בהצלחה.