שינוי שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/01/07 16:51 ג בשבט התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני נשואה במשך שנתיים שבהם אני מרגישה שמזלנו לא שפר עלינו. אני מתקשה להיכנס להריון וכבר עברתי 2 הפלות, ויש קושי רב בחיים בהרבה תחומים.אני יודעת שלפעמים שם מביא לבן אדם מזל ( טוב או רע )ורציתי לשאול אם שמי הוא טוב או שמא עליי לשנותו לאחר?

( שמי לירון ).

אשמח לקבל תשובה ואם יש צורך לשנותו אז מהם האפשרויות הטובות יותר שיש?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה
שמו של אדם הוא מעין נבואה קטנה שניתנה לו עם לידתו. לפיכך, אין אנו מזדרזים לשנות שם. הדבר נעשה במקרים נדירים מאוד, ורק בשעה שהאדם נמצא בסכנת חיים, וגם אז לא משנים את השם כי אם מוסיפים שם נוסף.

על כן אני מציע לא לשנות את השם, ולא לעסוק בכלל במזל. את התיקון לקראת החיים היותר טובים לעשות על ידי צדקה ומעשים טובים, ועל ידי שיפור הקשרים ביניכם, ועם הרבה אהבה וחיזור שלכם האחד אחרי השני, ובעהי"ת מכוח האהבה תמצאו את הגאולה שאתם מבקשים.

כל טוב ושמחונו בשמחות