שינוי שם או הוספת שם

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 15/11/07 21:14 ה בכסלו התשסח

שאלה

שמי מורן שמי,אנוכי בת 19 וברצוני לשאול אם כדאי לי להחליף או להוסיף שם.

ואם כן למה?

חשבתי על מוריאל,מיכוון שיש שמה את אותיות ה'.

בכבוד רב מורן:)

שבת שלום:)

תשובה

שלום רב

השם שניתן לך על-ידי הורייך הוא מעין נבואה שניתנה להם בזמן שהחליטו לקרוא לך בשמך. יש את תחום השמות שאסור לקרוא בהם, שאסורים משתי סיבות - החברתית (לא לקרוא בשמות מוזרים) וההלכתית (שמות כמו נמרוד וכד' שהם על שמות רשעים). בנוסף יש שמות שמצד הקבלה לא טוב לקרוא בהם, אך בזה אינני בקיא ולענ"ד אין צורך לכל אדם להחמיר בזה. בכל אופן, השם מורן הוא שם מצויין שקרוי על שם שיח יפהפה. בנוסף יש בשם ביטוי להר המוריה.
החלפת שם הוא דבר לא מקובל אלא במקרים קיצוניים. גם כאשר יש צורך מיוחד בד"כ מוסיפים שם ולא מחליפים אותו. שיקול על החלפת שם ראוי שיעשה בהתייעצות עם רב שישקול האם הסיבה בגללה את רוצה להחליף את שמך מצדיקה זאת.

שבת שלום
אריאל

(המשיב אינו רב)