שינוי שם/הוספה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/10/11 15:32 ז בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב, שמי דפנה לוי אבל נולדתי ג'קלין. ושנאתי את השם הזה נורא ובכיתה ג' -ד' שיניתי לדפנה. היום אני בת 26 (רווקה) אולי זה קשור....

שונאתתתתתת נורא את השם דפנה ורוצה לשנות שם ואו להוסיף.

אני רוצה לשנות לליאן אני מאוד אוהבת את השם ואת המשמעת שלה

ל- לי

י- ילדה

א- אלוהים

ן - נתן

אני בת יחידה וזה שם שמתחבר אלי נורא. השאלה אם אפשר לשנות שוב? או רק להוסיף?

אני מרגישה עם "דפנה" לא טוב.. אין מזל, זיווג, כלום

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

השם איננו הסיבה, אפשר וכדאי לשנות שם אם משנים את המהות של האדם, אבל סתם שינוי שם איננו גורם שום תיקון. אם את שונאת את השם שלך סתם את יכולה להוסיף או לשנות, זו פעולה טכנית בלבד, אבל שינוי במהות היא לא תגרום.

בהצלחה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון