שינוי השם

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/03/08 23:23 יט באדר ב'

שאלה

שלום רב,

שמי מירית. כאשר הורי בחרו את שמי, הם לא ממש בחרו, הם יותר רבו על השם. אבי רצה את השם מירי עם שם סבתי מרים ז"ל ואמי רצתה יערית. היתה מריבה גדולה בינהם ולבסוף התפשרו על מירית.

מקור השם הוא מר, מרורים. המליצו לי לא פעם להחליף את שמי בגלל השורש שלו ובגלל הדרך בה נבחר.

האם השם חוסם לי את המזל ורצוי להחליפו?

תשובה

שלום רב.

מצד אחד
אפשר להבין את תחושתם של המעירים לך שהחלפת שם תועיל לך. (אחד הדברים שמקרעים גזר דינו של אדם הוא שינוי שם, שמבטא גם שינוי מעשה/אישיות).

מצד שני
החלפת שם היא פעולה הנעשית במצבים מאוד מאוד קיצוניים, בדרך כלל לאדם הנוטה למות או מסיבות אחרות,כמו בעיות חולי קשות או שאדם עד גיל מבוגר לא נישא ועל כן יותר טוב בכלל לא להיכנס לזה אם לא חייבים, אלא לבנות את העולם הרוחני שלך על יסודות אחרים לגמרי עשיית מעשים טובים וכדו'.

_______________________

אציין עוד, שהוספת שם גם היא בעצם החלפה. כי אינו דומה שם שמורכב ממילה אחת לשם שמורכב משתי מילים. רצוי לחשוב בכיוון הוספת שם שני לפני שינוי בשם עצמו.

_______________________

במידה והחלטת לעשות את השינוי ומאוד חשוב לך לברר זאת ,אזיי היחיד שאני בטוח שיכול להשיבך כהוגן,הוא הרשל"צ (לשעבר)הגאון הרב מרדכי אליהו שליט"א שידיו רב לו בנגלה ובנסתר.ניתן לשלוח פקס ללשכתו עם ציון פרטייך וישיבך.
מס' הפקס 02-65353126

כל טוב.
אלעד.
(המשיב אינו רב)