שינה בסוכה לחתן בשנה ראשונה.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/09/03 04:53 ג בתשרי התשסד

שאלה

חתן בשנה ראשונה רשאי שלא לישון בסוכה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שישן בסוכה עם אשתו. אין עדין ילדים שהאשה צריכה לשמור עליהם בתוך הבית ומה יותר מקרב מסוכה שהיא ממש ממש כמו חופה.

אבל אם האשה לא כל כך מרגישה כך וקשה לה המחשבה על שינה בסוכה - לא עושים מזה ח"ו מריבה. אפשר להיות איתה קצת בבית ואחר כך ללכת לסוכה.

ואעתיק לך הלכה בענין זה:

נשים - אינן חייבות בסוכה כיון שזו "מצוות עשה שהזמן גרמא", אבל אם הן ישנות בסוכה הן מקבלות שכר כ"מי שאינו מצוה ועושה". ובגלל ערכה המיוחד של מצוות סוכה מצוה על כל איש ישראל להושיב אשתו ובני ביתו עמו בסוכה.\ כה"ח תרמ ס"ק ה. יפה ללב ב, סי' א \.

תשמיש המיטה מותר בסוכה, וראוי לכל ירא שמים לעשות סוכה שיכול לדור בה עם אשתו כמו שהוא דר בכל השנה כולה.\ רמ"א תרלט סע' ב. כה"ח שם ס"ק כב \.

אם יש קומה שגרים מעליו - יש לעשות את הסכך עב וצפוף שלא יראו אותו.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן