שינה באותו בית

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/04/09 23:15 טו בניסן התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

השבת הקרובה בע"ה צריך לבוא אלי חבר שלי שאני יוצאת איתו כשלושה חודשים. העניין הוא שבבית ש/לנו יש שלושה חדרי שינה חוץ מהחדר של ההורים שלי. בחדר אחד תישן אחותי הנשואה, בחדר השני אני ואחותי השניה ובחדר השלישי זהו חדר ששייך לאחותי השלישית ובשבת היא תצטרך לפנות אותו בשבילך החבר שלי ולישון איתנו באותו חדר. הבעיה היא שידוע לי שיש בעיה שבן ישן על מיטה של בת או ההיפך כשהם יודעים למי שייכת המיטה. אבל אין לנו פיתרון אחר כל כך. גם לצערי אמא שלי רואה את ההלכה הזו כקיצונית ולא נראה לי שתסכים לחשוב על פיתרון אחר. האמת היא שגם אין כל כך פיתרון אחר. מהי ההלכה? האם זה בסדר שהוא ישן בחדר של אחותי? מה לעשות?

עניין נוסף- אם אנחנו ישנים בשני חדרים נפרדים ובקומה נפרדת, האם זה בסדר? יש איסור בדבר?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה.

שלום רב.

עדיף למצוא בית אחר שבו יישן חבר שלך.

אם אי אפשר למצוא -מותר לו לישון בחדר של אחותך.

אין בזה בעיה אם נשמרים כל הגדרים וההלכות של הלכות צניעות. (תיזהרי לדוגמא בלילה לא לעבור עם פיז'מה ליד דלת חדרו אם היא פתוחה...).

יברככם ה' ויעזרכם, יגן בעדכם, ישמור אותכם לעד ,אמן.

בהצלחה רבה.

חג שמח!.

בברכה