שימוש במיני בר בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 20/07/08 01:11 יז בתמוז התשסח

שאלה

האם מותר להישתמש במים הקרים ממכשיר המיני בר של חברת אקווה טל.פתיחת המים נעשת ע"י ברז ולא כפתור דיגיטלי.יש אנשים שטענו שמותר להישתמש במים הקרים ואסור להישתמש בחמים.אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה

תשובה

אם ביום חם מה שקורה הוא שכשאתה פותח את הברז ומים קרים יוצאים - המנוע מיד מופעל לקרר את המים שנכנסים - אז אסור להשתמש בזה בשבת, אבל אם המנוע מופעל אוטומטית כל זמן מסויים, ללא קשר למים שיוצאים או נכנסים - מותר.
אני מניח שחברה שבה זה עובד על טיימר, ולא על טרמוסטט- - תפרסם את זה שהמתקןמתאים גם לשבת, ואם במכשיר שלך אין כיתוב כזה - צריך לבדוק טוב.